Info Dansjacht 2021

 

Na een ruim jaar waarin onze bewegingsvrijheid beperkt was, houden we in de openbare ruimte nu als vanzelfsprekend afstand van elkaar. Tijdens DANSJACHTtrekken we met een spannende selectie van lokaal en nationaal danstalent naar buiten om ons opnieuw tot de omgeving en elkaar te verhouden. Met professionele en amateurdans, urban, circus en hedendaags, laten we zien dat deze publieke ruimte weer een plek kan worden van vrijheid, verbeelding en ontmoeting. Kijk naar 11 pop-up performances dwars door de Piushaven waarin al dansend haven en stad heroverd en opnieuw belichaamd en bezield worden.

 

Van ingetogen choreografie voor de handen tot uitbundige urban, van dansende veervrouw in een bootje tot huppelen op vlonders. Ga op zondagmiddag 17 oktober tussen 12 en 16 uur op eigen houtje door de haven en laat je verrassen door de vele, veelzijdige en doorlopende performances. Het merendeel van deze performances gaat de hele middag door, een enkele voorstelling is meerdere malen te zien op vaste aanvangstijden. Vanaf midden september lees je op deze website meer over alle performances en makers.

 

Met pop-up performances van: The100Hands, Andreas Hannes, Chilton Galimo, Celine Werkhoven, Jade van den Hout powered by DansBrabant, Jordy Dik, MoOv, Nick Deroo, Nina Wijnmaalen, TeaTime Company powered by Circolo & Vloeistof. DANSJACHT kon vorig jaar niet doorgaan vanwege de pandemie, maar in oktober van dit jaar zijn we er wel degelijk met een krachtige nieuwe versie.

 

Over Being There
Hoe kijken we naar onze omgeving en bewegen we onszelf daarin? Deze actuele vraag staat centraal tijdens DANSJACHT, feestelijk hoogtepunt van Being There. Being There is de naam van het terugkerende project waarmee Tilburg Dansstad jaarlijks het bewegende lichaam in de openbare ruimte onderzoekt. Choreografen en dansers trekken de stad in; straten, pleintjes en parken worden hun werkterrein. Zo bewogen zij voorgaande jaren al in de binnenstad en woonwijk Theresia, begeven ze zich nu richting de Piushaven en volgen in komende jaren het stadspark en museumkwartier.

Contact

Wil je contact opnemen met Being There / Dansjacht? Dat kan!

Programmagroep
info@beingtheretilburg.nl

Communicatie

Eugenie Verschuren
eugenie@beingtheretilburg.nl

Dirk Verhoeven
dirk@beingtheretilburg.nl

Partners

Opdrachtgever/initiatiefnemer
Tilburg Dansstad


Tilburg Dansstad is een samenwerkingsverband van
DansBrabant
Fontys Dance Academy
Factorium
Theaters Tilburg
Theater De Nieuwe Vorst

Artistiek advies
The100Hands
Vloeistof

Partners
Art-fact
Contour de Twern
deDansPunt.
Festival Circolo
Ondernemers Piushaven

Mediapartner
Citymarketing Tilburg – Ticket to Tilburg

Financiers
Gemeente Tilburg
Provincie Noord-Brabant vanuit de impulsgeldenregeling van Kunstloc Brabant
VSBfonds